July 15, 2024

Жената понатаму на Редит објаснила дека нејзината свекрва е, без претерување, страшна личност… Пред една година, како што вели, го посвоиле биглот Винстон, кој веќе имал повеќе од 12 години, од засолниште.

Неговиот сопственик почина, а кучето беше толку тажно што решивме да го однесеме дома. Беше со нас околу една година и имаше неколку здравствени проблеми, но ништо сериозно – изјави таа. „Еден викенд излеговме надвор од градот и ги замоливме свекорот ми и свекрвата да го чуваат Винстон додека не нема. Кога стигнавме дома, свекорот не сакаше да го врати кај нас затоа што тој и кучето се засакаа во тие три дена заедно и се зближија многу“.

Потоа, вели тој, веќе имал младо куче, женка Мини, на која никогаш не се жалеле, но од денот кога го одвеле Вилсон во притвор, свекрвата почнала да кажува дека Мини „копа премногу во нејзината градина “; што никогаш претходно не го кажа

По една или две недели постојано договарање за Мини, решивме да ја земеме и да им го дадеме Винстон затоа што не сакавме Мини да заврши во засолниште, што можеше да се случи – рече таа, по година, свекорот и сопругот отишле на патување заедно, без остатокот од семејството, а набргу и се јавила свекрвата цела вознемирена и рекла дека Винстон имал напад и дека го однела во ветеринар, а ветеринарот го заспал.

Бев во шок – додаде таа, а по завршувањето на телефонскиот разговор, рече таа, почна да размислува за таа приказна бидејќи не можеше да се ослободи од чувството дека нешто не е во ред. – Рече и дека ветеринарот не и наплатил што го заспала Вилсон затоа што му е жал. Изгледаше како чуден, непотребен детал – рекла таа, па решила сама да се јави на ветеринарот и да праша што се случило.

Прашала дали некој донел бигл кој имал напад, а жената по кратка пауза рекла дека се работи за жена во бањарка и влечки со биглот (несомнено нејзината свекрва) и дека има им кажала дека го удрила со автомобил и дека не знае на кого му припаѓа, па го препратиле во прифатилиште за животни. Тоа беше петок и таа не можеше да го добие до понеделник.

Бев таму штом ги отклучија вратите од прифатилиштето во понеделникот наутро, а штом влеговме ја слушнавме како плаче – вели таа, па и самата се расплака.

„Не можев да поверувам дека по се низ што помина, мораше повторно да помине три дена напуштен. Платив повеќе од 500 долари за да го извлечам од таму, но не можев да заминам без него“, додаде таа. „Кога дојдов дома, мојот сопруг не можеше да им верува на своите очи. Го одведовме директно кај свекрвата да се соочи со неа. Таа вкопа и рече дека кучето имало напад и ветеринарот и рекол дека ќе го успијат, но тоа сигурно лежело…

После тоа, вели таа, таа и нејзиниот сопруг не разговарале со неа долго време. година и повеќе не и верував. „Завршивме со двете кучиња и Винстон и беше сосема добро. Живееше среќно уште две години пред да заболи од рак и моравме да го пуштиме да си оди. , жената ја заклучи својата приказна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *