May 13, 2024

Од бебето Натали Џексон од Северна Дакота ги вртат главите каде и да се појави, а тоа е поради нејзиниот физички изглед. Натали е родена со црна бенка која ја покрива горната лева четвртина од нејзиното лице, давајќи и препознатлив изглед кој нејзините родители го нарекуваат нејзина „маска за супер херој“.

Кога Натали се роди, таа беше совршено здрава, освен една голема бенка на лицето за која нејзината мајка, Ласи претпоставуваше дека е дамка.

Беше толку посебно да се слушне нејзиниот прв плач. Тогаш медицинската сестра ја подигна, по царскиот рез, и видов голема црна површина на левата страна од нејзиното лице. Беше толку убава, но таа област изгледаше како дебела, а јас бев загрижена дека тоа е резултат на нешто што го правев за време на бременоста – рекла таа.

Откако лекарите ја прегледале, заклучиле дека пределот е всушност бемка. Ласи признава дека таа и нејзиниот сопруг Андреј на почетокот „панични“. Но, кога експертите им кажале дека Натали е здрава и дише нормално, сфатиле дека оваа бенка не е причина за паника.

Всушност, тие одлучија да не го отстранат со надеж дека луѓето ќе ја прифатат онаква каква што е, а не поради нејзината кожа.

Додека ја држев во раце, потполно маѓепсана од неа, се плашев дека луѓето ќе ја препознаваат само преку таа бенка, а не поради нејзината прекрасна личност која сигурно ќе ја има еден ден – изјавила Ласи.

Кога двајцата постари сина, Елиот и Девин за прв пат ја запознале својата сестра, овие мали обожаватели на „Бетмен и Робин“ веднаш и дадоа посебен прекар. „Еден од нив праша што има на нејзиното лице. Му реков дека тоа е нејзината маска за супер херој“, се сеќава Ласи.

Им реков дека поради неа може да постигне се. Џексонови ја однеле Натали кај разни специјалисти за да се уверат дека бенката не и пречи на видот и дека нема да предизвика рак на кожата, а кога дознале дека е безопасна, решиле да ја остават.

Беа само загрижени дека другите ќе бидат сурови кон детето затоа што таа е поинаква, но цврсто веруваат дека силата на духот ќе го води нивното девојче низ најтешките животни бури.

Знаеме дека понекогаш може да и биде тешко, но бенката значи дека ќе мора да биде силна без разлика што и носи животот – изјавила Ласи.

Досега луѓето кои ја запознале Натали се шармирани од нејзината весела природа и буцкастите образи. Поради бенката таа секако е поинаква, но не на лош начин.

Луѓето ни кажуваат колку е необична нејзината младост и колку е убава, а повеќе не можевме да се согласиме.
Лекарите рекоа дека бенката ќе порасне со неа, па секогаш ќе покрива голем дел од нејзиното лице.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *