May 16, 2024

Микел Делгадо од Универзитетот во Калифорнија вели дека научниците немаат конкретен одговор, но дека имаат идеи од каде потекнува опсесијата на мачката со бањата, пишува магазинот „Кат“.

Научниците велат дека за точниот одговор на тоа би требало да најдеме начин да ѕирнеме во умот на неуморната мачка, но прашање е дали таму би го нашле одговорот.

Микел Делгадо од Универзитетот во Калифорнија вели дека научниците немаат конкретен одговор, но дека имаат идеи од каде потекнува опсесијата на мачката со бањата, пишува магазинот „Кат“.

Веројатно има многу причини зошто мачките сакаат да им се придружуваат на луѓето во бањата. Можно е собата едноставно да им мириса многу познато и пријатно, бидејќи таму е нивната кутија со прскалки.

Тие, исто така, веројатно знаат дека додека седиме во тоалетот , ние сме многу фокусирана публика и мачките уживаат во можноста да добијат неколку минути од нашето внимание – вели Делгадо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *