July 11, 2024

Излегувањето во кафуле е омилен начин за поминување на вечерта на многу луѓе, а бидејќи сите имаме одредени преференции кога станува збор за пијалоци, не е лошо да знаете како келнерите ги подготвуваат нашите омилени освежителни пијалоци .

Келнерите им откриле на новинарите на порталот „Опанак“ кои пијалоци никогаш не би ги научиле доколку отидат во кафуле.

Млечни шејкови: Љубител сте на овие видови коктели, но келнерите тврдат дека користат млеко со изминат рок.

Точено пиво: подобра опција е секако флашираното пиво, иако е малку поскапо. Имено, точилиците многу често се полни со бактерии и ретко се чистат. Доколку сакате да знаете каква е хигиената на шанкот, погледнете ја хигиената на вецето, препорачуваат келнерите

Мохито: Дали ви се допаѓа овој коктел? Па, ќе мора да ве растажиме, за тоа најмногу се користи суво нане и скапани лимети.

Сè што е замрзнато: Никогаш не земајте мраз од кафулиња. Кажете им на келнерите да не ви го ставаат затоа што машините за мраз обично се валкани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *