June 23, 2024

Квејден Бејлс е момче кое сакало да се самоубие поради насилство од врсници кога имал 9 години. Многу познати ѕвезди го поддржаа, а денес има можност да соработува со нив.

Пред две години јавноста беше шокирана од видеото на кое малото момче Квејден Бејлс плаче и зборува за тоа како сака да си го одземе животот, бидејќи го малтретираат на училиште .

Момчето тогаш имало девет години , а неговата мајка го снимила нејзиниот син низ солзи како вели дека сака да се откаже од животот. Таа во описот на видеото напиша: „Вака изгледа малтретирањето“.

Таа исто така рече: „Само што го земав син ми од училиште, видов како го нападнаа, ја повикав директорката и сакам луѓето да знаат – и родителите и воспитувачите и наставниците – ова се последиците што малтретирањето ги остава врз децата.

Секој ден нешто се случува Нов напад, нови навреди… Можете ли да ги научите децата, семејствата и пријателите како да се однесуваат“.

Видеото ги преплави социјалните мрежи, луѓето не можеа да останат рамнодушни на солзите на ова момче и му дадоа огромна поддршка.

Патем, Квејден припаѓа на семејство со абориџинско потекло кое живее во Квинсленд.

По тој повод, славниот режисер Џорџ Милер му ја соопштил поддршката на момчето и му доделил улога во продолжението на познатата серија за Лудиот Макс „Фуриоза“ . Премиерата на серијата се очекува во 2024 година.

Режисерот истакнал дека бил многу трогнат од видеото кое го објавила мајката на момчето и затоа решил да му даде улога на момчето и на тој начин да го поддржи и да се чувствува подобро.

Момчето беше инспирирано и од некои други познати личности, вклучувајќи ги Кид Ларој и Хју Џекман .

Малиот Квејден собра голем број следбеници на Инстаграм, па така почна да заработува. Имено, според една спонзорирана објава, момчето заработува околу 2.600 долари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *