May 17, 2024

Невестата и забранила на родената мајка да присуствува на нејзината свадба: „Ќе мора да го исполни овој услов доколку има намера да присуствува“

Секоја невеста сонува за својата венчавка и внимателно го планира секој момент од големиот ден, кога со семејството и пријателите ќе го прослави почетокот на новиот заеднички живот со партнерот.

Меѓутоа, една 36-годишна жена на списокот на гости решила да ја изостави родената мајка, што предизвикало голема кавга меѓу нив. Во објава на Редит, невестата ја објасни и причината за ваквата одлука – нејзината мајка и нејзиниот партнер отсекогаш биле обилни алкохоличари, поради што во минатото правеле проблеми на семејните собири.

Накратко, нашата мајка не поднесува добро алкохол и може да биде многу незгодна кога ќе се опие (особено кон мене. Отпрвин не ги поканив на нашата свадба, бидејќи не разговаравме поради пиењето на мајка ми и некои споделене лоши коментари кои ми ги даде – рекла невестата.

Меѓутоа, невестата се предомислила и решила да и дозволи на мајка си да присуствува на нејзината свадба, но под еден услов.

Не сакам да се каам што не ја поканив, па попуштив и ги поканив и двајцата, но со многу конкретно правило. Правилото, според моите очи, беше едноставно и ќе ги ублажи сите стресови или грижи дали се опиваат и прават или кажат нешто погрешно на нашиот голем ден“, напишала невестата.

Правилото било дека мајката не смеела да пие на церемонијата или за време на веселбата, но кога веста стигнала до неа не била многу среќна.

И кажав дека ако не може да го прифати моето барање и правилото за нашата свадба, не е добредојдена, не можам да замислам дека тој ден, да не е покрај мене, но не можам ни да замислам каква емисија Ќе направам ако и дозволам да пие.

Коментаторите ја поддржаа и рекоа: „Ако мајка ти одбере пијалок пред тебе, тоа само ќе те потсети зошто воопшто не си ја поканила. Си ѝ понудила начин да се врати и да продолжи напред“, „Ова е твоето единствено барање, а тоа што не може да вети дека нема да пие само неколку часа треба да ви каже многу за неа“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *