May 17, 2024

Според фенг шуи, водата е секогаш Јанг, а спалната соба треба да биде повеќе Јин. Тоа е причината поради која не се препорачува да ја држите во таа просторија – тоа му штети на нејзиното здравје и брачните односи.

Добро е да имате вода во сад, во куќата или нешто што ја симболизира, како на пример слика од езеро. Нејзиниот недостаток на енергија се манифестира како недостаток на пари, проблеми со работата и други тешкотии во животот.

Но, ако нејзината енергија е премногу интензивна, тогаш луѓето стануваат неодлучни, што повторно не е добро. Важно е да се има рамнотежа бидејќи водата е еден од најмоќните елементи, благотворно делува во мали количини и е штетна во преголеми количини.

Пред се, целата вода што ја чувате во домот мора да биде бистра и свежа, а идеална е ако тече и жубори. Тоа може да биде аквариум, фонтана, езерце, вазни со цвеќиња …

Исклучително важна е и локацијата на домот – ви носиме места каде што не треба да се чува вода.

На десната страна на влезната врата Така, кога стоите внатре свртени кон влезната врата, водата не смее да ви стои на десната страна бидејќи предизвикува лоша енергија кај вашето семејство и љубовна врска. На пример, ако во куќата има оженет маж, оваа лоша енергија може да го доведе до прељуба.

Идеално би било да имате мала фонтана од левата страна на влезната врата, на неколку метри од нив за таа секогаш да тече кон домот, а не од него, добра е за повикување на позитивна енергија.

Вода во спалната соба, Според фенг шуи и верувањето дека водата е секогаш Јанг, а спалната соба треба да биде повеќе Јин. Тоа е причината поради која не се препорачува да ја држите во таа просторија – тоа му штети на нејзиното здравје и брачните односи. Ниту слика со водени мотиви не е пожелна во спалната соба.

Зад грбот, Исто така, внимавајте водата или сликите со вода да не ви стојат зад грб каде што престојувате за време на дамите, на пример, над каучот каде што седите или местото каде што седите и правите нешто. Ова не важи за славини и вазни.

Под скалите, Тоа е уште една локација во домот каде што не треба да чувате вода, бидејќи толку симболично газите по благосостојбата и богатството, а со тоа ги омаловажувате тие важни работи во животот. На овој начин ги отфрлате и двајцата.

А застоената вода носи лоша енергија, Погрижете се да немате вода во куќата која надојде, се замати, скапува или мириса. Редовно менувајте ја водата во вазната со цвеќиња, во аквариумот…и внимавајте да немате некаде заборавена чаша вода, пренесува Атма.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *