May 17, 2024

Британската новинарка Анабел Фенвик Елиот е 35-годишна жена која на својот профил на TikTok зборува за тоа како не се капе по една недела и ги четка забите обично еднаш дневно, се разбира кога е сама. кога нејзиниот вереник се враќа дома од патување, таа станува вистинска дама која се грижи за себе.

Според нејзино признание , таа не го сака „чувството на влага и студ“ на нејзиното тело , па затоа ретко се бања, избегнува дезодоранси, не ужива да ги мие забите бидејќи пастата го менува вкусот на нејзината храна. а не ја чешла валканата коса, туку ја врзува во пунџа. Анабел се навикна на тој начин на живот и вели дека е горда што е таква.

Таа во своја одбрана рече дека редовното капење не е нешто што им е биолошки неопходно на луѓето, туку дека тоа е навика поттикната од суетата и рекламните кампањи на козметичките брендови.

Може да претпоставите, со оглед на тоа дека не сум љубител на сапун, дека ретко ја четкам косата, често заборавам да ги мијам забите и понекогаш не се туширам цела недела, дека сум бездомник, зависник или психички растроена. Јас не сум ништо од горенаведените, но избегнувам да се бањам. Тоа е мојот избор.

На моето куче не му е грижа како изгледам. И искрено, јас сум мрзелива. Единствениот пат кога користам дезодоранс е кога одам во самопослуга. Мојата сопствена чистота е на самото дно на мојата листа на приоритети. И се чини дека не сум сама во тоа – рекла таа.

Таа тврди дека луѓето се единствените суштества кои свесно сакаат да се ослободат од својот природен мирис, а таа како горда „мрзелива личност“ одбива да го направи тоа.

Таа истакна дека не била секогаш таква и дека редовно ја одржувала својата хигиена додека живеела во Лондон. Освен тоа, кога нејзиниот вереник доаѓа на гости, таа редовно ги мие забите, но штом тој се врати во Германија, Анабел се препушта на својот „запустен“ начин на живот.

Да го погледнете видеото кликнете ТУКА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *