June 19, 2024

Лизи Веласкез има 28 години и на светот му е позната како „најгрдата жена на светот“.
Лизи е родена во Остин, Тексас. Кога имала само 17 години, на Јутјуб пронашла видео во кое се гледа себеси, а коментарите кои се наредени под видеото ја шокирале. Луѓето ја нарекуваа „најгрдата жена на светот“.

Иако во текот на животот била навикната на навреди и осудувања за својот изглед, таа открива дека и било многу тешко и погубно додека го гледала споменатото видео. Сепак, таа рече дека искуството сепак е „благослов“.

Тоа е најголемиот благослов што можев да го добијам. Вели дека била „скршена“, но сега тоа искуство го претворила во нешто позитивно, сфатила дека луѓето ги повредуваат другите само поради нивната тага со која не знаат како да се справат.

Беше толку тешко, гледајќи наназад во тоа време, веројатно многу потиснав бидејќи бев толку повредена и уништена, но да знаев кои се овие луѓе, веројатно ќе ги прегрнев што ми дадоа еден од најголемите благослови што можев да ги барам, изјави таа за „Добро утро Британија“.

Сфатив дека сите дојдовме во оваа земја со причина. За среќа, успеав да тргнам по позитивен пат и да ја претворам мојата ужасна ситуација во нешто многу поубаво.

Денес, Лизи е активистка која има редок Марфанов синдром и липодистрофија, генетско нарушување што и дава стар изглед. Тоа влијае на нејзиното лице, мускулниот тонус, мозокот, срцето, очите и коските, а исто така ја спречува да се здебели во телото – што објаснува зошто има само 28 килограми.

Нејзиниот говор „Како се дефинираш себеси“ за позитивна слика за телото е прегледан повеќе од 54 милиони пати на YouTube . Снимила и документарен филм за нејзиниот живот и успех како мотивациски говорник.

Но, таа призна дека како тинејџерка на почетокот била длабоко повредена од видеото.
Кога го најдов тоа видео, имав 17 години. Бев средношколец и се обидував да сфатам што ќе правам кога ќе дипломирам.

Мислам дека кога некој би се ставил на мое место, без разлика дали имаш слична состојба или не, ако ти каже дека си одвратна и грда и дека треба да ставиш крај на животот, веднаш ќе знаеш што чувствувам. во тоа време.

Таа вели дека не сака да се навраќа наназад и нема да дозволи тоа видео да ја дефинира. Таа најде начин да гледа позитивно на сето тоа. Таа сфати дека повредените луѓе ги повредуваат другите луѓе.

Можеби немаат алатки за да се изразат на позитивен начин. За жал , тие повредуваат други луѓе , без разлика дали се онлајн или лично, и веднаш го добиваат чувството „дојдов до нив“.

Лизи реши да се промени, отвори свој канал на YouTube. Таа е еден од најголемите мотивациони говорници денес . Ги поддржува другите да се чувствуваат добро во своја кожа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *