May 17, 2024

Честити Патерсон (23), девојка од Америка која од смртта на нејзиниот татко во 2015 година секој ден испраќала СМС пораки на телефонскиот број на нејзиниот покоен татко . Се разбира, никогаш не очекувала одговор, но како што вели, тоа и олеснувало да не почувствува ја загубата.

Таа утрото, штом станала, праќала пораки да му „посака убав ден“ и да ги најави претстојните настани. Исто така, таа го правела истото секоја вечер пред спиење, а како што тврди секогаш му посакувала добра ноќ и му кажувала како и поминал денот.

Еј тато, јас сум. Утре повторно ќе биде тежок ден – напиша Патерсон на 25 октомври, четвртата годишнина од смртта на Лигонс.

Нејзината долга порака, објавена на нејзината страница на Фејсбук и споделена повеќе од 288.000 пати, вклучуваше детали за тоа како го победила ракот и како нејзината состојба не се влошила од неговата смрт. Пишувала и за заљубувањето и скршеното срце.

Ги изгубив сите мои пријатели и го допрев дното, но најдов некој кој влезе во мојот живот и ме спаси“, напиша Патерсон во пораката исполнета со емотикони, а потоа продолжи: „Ми оди одлично, би бил толку горд. на жената што станав“, додаде таа.

Таа ја завршила пораката со зборовите: „Само сакав да кажам дека те сакам и навистина ми недостигаш!“
Еден ден се случи нешто поради што крвта и зоври во секунда . Честити тотално беше одземена кога ненадејно пристигна порака на нејзиниот телефон со натпис „1 нова порака од ’ТАТО’“. Одговорот го добила од човек кој исто така се справува со сопствената болка и загуба.

Таа несвесно му праќала пораки на маж по име Бред, чија ќерка загинала во сообраќајна несреќа во 2014 година.
Тогаш Бред, кој ги добивал нејзините пораки за починатиот Џејсон Лигонс, одговорил – со топли зборови ѝ кажал дека цело време ги читал нејзините пораки.

Здраво душо, јас не сум твојот татко, но ги добивам сите твои пораки во последните 4 години. Со нетрпение ги очекувам вашите утрински пораки и вашите ноќни „извештаи“ – рече Бред.

Тој рече дека во 2014 година ја загубил ќерката во сообраќајна несреќа и дека нејзините пораки „го одржувале во живот“.
Со години сакав да ти испратам порака, но не сакав да ти го скршам срцето. Ти си извонредна жена и би сакал мојата ќерка да стане таа жена – напиша Бред.

Жал ми е што мораш да поминеш низ ова, јас сум многу горд на тебе – рече тој.
Патерсон рече дека одговорот на Бред е знак дека „сè е во ред“ и дека конечно може да го „пушти“ татко и или мислата што ја врзува за него и и предизвикува болка и неможност да продолжи со својот живот.

Во подоцнежниот пост, Патерсон објасни дека Лигонс не бил нејзиниот биолошки татко, но „крвта не можела повеќе да ги зближи“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *