May 17, 2024

Сопругата на Здравко Чолиќ успеа во она што не успеаја на многу жени
Десет години сопругата на Здравко Чолиќ , Александра Чолиќ , трпеливо чекаше музичарот да ја запроси, конечно тоа се случи, а заљубениот пар се венчаше на први мај.

Уна и Лара се родени од хармонична врска и голема љубов , ќерките на Здравко и Александра, кои од првиот ден се во центарот на нивниот свет.

Сопругата на Здравко Чолиќ, кој додека се забавуваше со музичар, студираше географија, по раѓањето на ќерката донесе одлука да ја остави кариерата на страна и да се посвети на нивното воспитување.

За многумина е неверојатно и тоа што во текот на сите претходни години таа опстојуваше на својата одлука да не се појавува со сопругот во јавност. , поради што добар дел од јавноста не ни знае како таа всушност изгледа.

Сопругата на Здравко Чолиќ се појави во еден од неговите спотови, поточно екранизацијата на песната „Тебе чувам за крај“, а бидејќи таму само се гледа нејзиниот лик, многумина беа лишени од нејзината убавина и шарм.

Токму оваа скромност, немањето желба да се биде во преден план, посветеноста на семејството некогаш го освои музичарот, кој еднаш вака зборуваше за мајката на неговите две миленици:

Александра ме шармираше со својата едноставност и невиност. Секој маж сака некој да се грижи за него. Мислам дека тоа беше пресудно.

Одамна се запознавме во Макарска. Таа студираше во Белград, па продолживме да се гледаме, а со текот на времето започнавме врска. Се венчавме сосема спонтано на 1 мај. Сите мислеа дека е скриена камера бидејќи излеговме на состанок. Бевме во врска долго време изјави тогаш Здравко.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *