June 25, 2024

3 фантастични трикови кои ќе ги омекнат сите видови месо! Цените на месото не се достапни за секого, особено ако е квалитетно.

Некои домаќинки мораат да се задоволат со поевтини парчиња, но сега има трикови кои ќе ви помогнат секое парче месо да биде вкусно и меко. Постарите и поискусни домаќинки ја открија тајната за совршениот вкус на секаков вид месо.

Еве што да користите: Скроб, Скробот позитивно влијае на влакната од месото, што ги прави помеки и повкусни. Растворете 2 лажици скроб во 200 ml вода. Премачкајте го претходно маринираното месо и потоа загрејте го. Не само што ќе биде меко, туку ќе има и совршена кора.

БЛАГА ВОДА Намачкајте го месото со свежа вода и ќе направите фантастично месо, или искористете го за маринада. Благодарение на шеќерот, месото ќе добие малку карамелизирана кора.

СЕНФ Маринирајте го месото во сенф бидејќи ќе биде не само помеко, туку и повкусно, а задолжително оставете да отстои најмалку половина час до еден час.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *