May 16, 2024

Девојка од Крагуевац, која била напуштена кога била девојче, решила да ги побара своите родители.
Детството го поминала во дом за запуштени деца, а нејзината објава на социјалните мрежи предизвика бура на интернет.

На 9 јануари 2001 година ме најдоа во воз кај Велика Плана. Утврдено е дека тогаш имав четири години. Ме однесоа во домот и никој никогаш не се појави. Ниту денес – напиша девојка во група на социјалните мрежи.

Таа објави и фотографија која е направена веднаш откако била сместена во домот.
Така изгледав кога ме најдоа. Само ми ја скратија косата – напишала девојката.

Денес живее во Крагуевац, се реализирала како мајка и вели дека сака да дознае дали има некој свој.
Ве молам да ме известите дали некој има информации за моите или дали сте слушнале за тоа – додала девојката.
Нејзината објава предизвика низа коментари.

Среќно со вашето пребарување. Нема потреба да се суди. Никогаш не се знае што ќе биде со него и зошто оставиле четиригодишно дете. Чудно е што тогаш полицијата не истражувала. Дете на таа возраст може да го каже името на родителите и потесното семејство – напишал еден корисник.

Искрено се надевам дека имавте добро детство и дека сте среќни и денес. Ви посакувам сета среќа и во иднина – додаде друг корисник.

Те оставија и сега ги бараш, што ќе правиш сега, болката да стане уште поголема поради родителите кои те оставиле. Не си пораснала со нив. Таму нема љубов. Подобро е да го живееш својот живот и да не знаеш кои се твоите родители. Можеш само да се разочараш од нив. Нема да ти дадат љубов затоа што не си пораснала со нив – напишал еден корисник.

Мислам дека намерно ве пронајдоа во Велика Плана бидејќи е блиску до Милошевац, кое е најголемото село и дом на запуштени деца во поранешна Југославија. Веројатно сте добиле подобар живот од оној што сте го имале во вашето биолошко семејство. Ја разбирам вашата желба да го дознаете потеклото и да ги видите овие луѓе, но мислам дека тоа е речиси невозможно бидејќи очигледно не го сакаат тоа – напишал еден корисник.

Вие сте прекрасна насмеана личност и голем добротвор со големо срце. Вашето семејство изгуби големо богатство што можеше да го има. Ако никој не ви одговори, не жалете. Простете им и оставете го минатото. Продолжете со таа насмевка што ја имате на таа слика – напишал еден корисник.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *