May 16, 2024

За да не се преалкализира телото, пијте сода бикарбона во минимални количини или 1 лажичка сода измешана во чаша вода, но само за една недела последователно консумирање.
Најдобро е да пиете смеса составена од 1 лажичка сода бикарбона измешана во чаша вода наутро, веднаш штом ќе станете.

Еве што лечи таа моќна комбинација: Антацидните својства на оваа природна состојка се можеби главната причина за нејзината голема популарност. Водата и сода бикарбоната ја неутрализираат стомачната киселина и на тој начин помагаат во справувањето со рефлукс или киселина. Сода бикарбона растворена во вода го намалува воспалението и формирањето гас, што брзо ја ублажува состојбата, на пример во случај на варење.

Го алкализира телото. Нашата храна главно произведува киселина. А киселата средина во организмот придонесува за развој на разни болести. Киселоста на телото носи висок ризик од остеопороза, артритис, па дури и рак. Содата идеално ги неутрализира киселините во телото и има алкализирачки ефект.

За да не го преалкализирате организмот, пијте сода бикарбона во минимални количини или 1 лажичка измешана во чаша вода, но само за една недела последователно консумирање.

АнтисептикнОваа напивка може да се користи за борба против разни вируси и бактерии кои предизвикуваат болести. Сода бикарбона лекува болки во грлото и воспаление на усната шуплина. Постапката е едноставна: гаргара со сода бикарбона измешана во чаша вода.

Третира инфекции на уринарниот тракт. Лажичка сода бикарбона измешана во чаша вода може да спречи и излечи уринарни инфекции, сето тоа благодарение на неговата способност да го намали нивото на киселост во урината.
Во овој случај, третманот се спроведува со пиење сода бикарбона и сок од брусница.

Ја зголемува физичката издржливост. Млечната киселина, која се ослободува во нашето тело при физичка активност, може да се акумулира во мускулите и зглобовите, што доведува до чувство на замор. Ако сакате да ја зголемите физичката издржливост, пијте сода бикарбона секое утро. Ќе ви ја даде потребната енергија, а во исто време благотворно ќе ги опушти вашите мускули.

Сода бикарбона го регулира нивото на холестерол. Водата со сода бикарбона има моќ да ја исчисти крвта од лошиот холестерол. Меѓутоа, луѓето кои страдаат од хипертензија не треба да пијат сода бикарбона поради високото ниво на натриум.

Како да пиете сода бикарбона? Доколку лекувате некоја од горенаведените болести, пијте сода бикарбона три пати на ден пред јадење со мешање на половина лажичка сода бикарбона во чаша вода.

Ако лекувате симптоми на грип, постапката е како што следува:
Прв ден: Измешајте половина лажичка сода бикарбона во чаша вода и пијте ја на секои три часа. Се пие вкупно 5 пати на ден

Втор ден: Иста доза, но само 3 пати на ден.
Трет ден: Истата доза, два пати на ден, после ручек и после вечера.

Кога ќе го достигнете третиот ден, симптомите на грип целосно ќе исчезнат.
Никогаш не пијте сода бикарбона и вода повеќе од 7 последователни дена, пишува веб-страницата Еконет. ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *