June 19, 2024

Магичната комбинација: Сигурно не сте знаеле каков ефект имаат солта и шеќерот кога се мешаат.Иако не се препорачува во поголеми количини, солта помага да се намалат главоболките, да се зајакне имунитетот, да се подигне нивото на енергија во телото, да се балансираат нивоата на серотонин и електролити во телото и многу повеќе.

Солта и шеќерот не се препорачуваат во големи количини токму поради нивната потенцијална штета по здравјето, но тоа не значи дека нема позитивна страна, згора на тоа, нивната неопходност за човечкото тело.

Комбинацијата на шеќер и сол има посебна улога за здравјето на луѓето. Имено, за луѓето кои страдаат од несоница, оваа комбинација може да си го дозволи она што им е потребно во тој момент, и толку недостижно – мирен сон.

Ако сте меѓу оние кои често се будат, особено помеѓу 2 и 4 часот наутро чувствувајќи дека адреналинот циркулира низ вашето тело и го оневозможува спиењето, комбинацијата на шеќер и сол може да ви го спаси животот.

Имено, комбинацијата на слатко и солено помага во рамнотежата и оптималното функционирање на хормоните на стресот, заклучи Мет Стоун, американски научник и автор на неколку публикации за исхрана.
Како што советува овој експерт, се што треба да направите е да ставите нотка од мешавина од шеќер и сол под јазикот и да оставите да се раствори. Како и медицината, овој „магичен прашок за спиење“ ќе поштеди од секој несоница.
Извор/дневно

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *