June 21, 2024

Ако не сте сигурни дали и колку се свежи јајцата што сте ги купиле , еве начин да дознаете.

Jајцата се многу расиплива храна, па никогаш не сме сигурни дали јајцата се свежи додека не ги скршиме или зготвиме. Тогаш можеме да го слушаме сетилото за мирис.

Но, постои начин да ја провериме состојбата на нашите јајца со помош на уред кој го користиме секој ден. И да избегнете непријатни ситуации.

За овој трик потребен ви е само мобилен телефон. Пуштете го блицот и ставете го телефонот на масата, но со светлото насочено нагоре. Полека ставете едно по едно јајце од кутијата на светилката.

Јајцата кои се целосно функционални треба да рефлектираат светлина низ нив. Расипано јајце нема да го промени својот изглед или природната боја.

Да го погледнете го видеото, кликнете ТУКА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *