June 19, 2024

Сезоната на одмори е во тек, па повеќето граѓани летните денови ги користат да ги поминат на одмор или на друга дестинација во поширокото или потесното семејство.

Искуствата на многумина велат дека повеќето роднини се собираат само за време на годишни одмори или празници, кога ја користат приликата да се посетат еден со друг.
Сепак, една жена го сподели своето непријатно искуство со своите роднини на Твитер .

Секоја година во текот на летото ни доаѓаат по пет или десет роднини на пет или десет дена одмор, ги храниме, шетаме и ги забавуваме, без воопшто да знаеме како изгледаат нивните куќи и никој не гледа ништо чудно тука, се е во ред. – порача таа во твит.

Овој твит предизвика лавина коментари од нејзините следбеници кои пишуваа за нивните искуства со роднините.
Имавме роднини кои одеа на училиште, се лекуваа, завршија којзнае што во Белград додека беа живи баба ми и дедо ми. Кога умреа, а мојата мајка остана само со мене, одеднаш сите се изгубија. Сега кога пораснав и имаме зграда на тој плац, се обидоаа повторно – стои во првиот коментар:

Тоа се вика сезонски роднини, а фала богу веќе ги немам, а уште сум на море… – стои во друга.

И ние имавме таква куќа. Сите беа добредојдени, и роднините и планираните патници. Едноставно сакале да бидат гостопримливи, скромно, но секогаш. Не сакале да го напуштат својот дом и биле гостопримливи и се уште се гостопримливи. Како деца, куќата секогаш ја нарекувавме хотел – промоја стои во еден од коментарите, а авторот на твитот одговорил:

Ужас, доаѓаа кај нас. Во куќата настана хаос, па една година им испратив линк од блискиот хотел, дојдоа тогаш и никогаш повеќе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *