June 18, 2024

5-годишното момче на кое татко му му доверил да ја чува сестра му во креветчето многу сериозно ја сфатил задачата и се грижел за неа подобро отколку што некој можел да замисли, а еве како!

Децата се најимагинативните во детството. Тие потоа имаат свој свет што ќе го откријат до околу 10-годишна возраст, кога постепено ќе навлезат во тинејџерските години.

Многу работи ќе се променат со децата на 12 години, па дури и може да ги заборават кога ќе станат полнолетни. Ни се чини дека старите камери имаа многу смисла затоа што секогаш се правеа фотографии. Многумина од нас денес имаат куп фотографии од нашите деца, но на компјутер или на телефон, а не во албуми.

Овој татко имал драгоцено искуство да го сними на својот телефон моментот кога неговиот 5-годишен син ја чувал својата сестра .

Му реков на син ми да се грижи за сестра му додека јас подготвувам вечера . Кога погледнав надвор од кујната, го видов ова – рекол овој татко.

Синот очигледно е обожавател на Spider- Man и другите херои на Марвел бидејќи веќе имал подготвен костим и на дофат. Момчето за миг, се маскирало во Спајдермен, а за да ја заштити својата сестра, која веќе била доволно заштитена во оградата, малиот во костимот се качил до крајот на оградата каде ја чувал територијата во улога на најпознатиот човек-пајак.

Малата сестра, која штотуку научила да стои, се чудела што прави нејзиниот брат, додека момчето било толку занесено во ликот на Спајдермен што вешто „закачил“ на крајот од оградата, идентично на оригиналот. суперхерој.

Во неговите очи, тој сега виси наопаку, исто како Спајдермен –
Добро за момчето –

Па, така е заштитена сестра –
Може ли да го позајмам за некое време – беа само дел од коментарите.
Дали би сакале некој од суперхероите да се грижи за вашето дете додека служите вечера?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *