February 23, 2024

Спротивно на популарното верување дека жените се најголеми озборувачи , новото истражување го побива ова и го открива токму спротивното. Мажите се поголеми „баби“ од жените и воопшто не знаат да чуваат тајни. Веќе следната минута, откако ќе им кажете нешто доверливо, тие ќе кажат и на другите, пишува Дејли Мејл.

Истражувањето на 2.000 Британци покажа дека просечниот маж може да чува тајна за себе приближно 2 часа и 47 минути, 40 минути помалку од жената. Секој десетти признал дека подарил туѓа тајна во следните 10 минути откако му се довериле. И покрај сето тоа, 92 отсто од посилниот пол велат дека се луѓе од доверба.

Во однос на видовите тајни, откриено е дека мажите најтешко ќе чуваат тајни за прељубата на нивната пријателка, туѓата лага и ако колегите имаат канцелариски афери. Загрижувачки е тоа што туѓите тајни ќе ги откријат на најмалку пет различни луѓе, вклучувајќи девојка или сопруга, пријатели и колеги од работа.

Ако сакате нешто да остане тајна, не кажувајте му на маж – заклучила портпаролката на The Fifth Estate, која го спровела истражувањето.

Поради модерната комуникација, мажите нема ни да чекаат да ги видат своите пријатели, туку ќе им ја откријат тајната преку Фејсбук или некој друг вид на разговор.

Тајни кои нема да останат долго такви ако му ги доверите на маж:

  • Ако пријател има афера
  • Некој лаже за нешто
  • Шеф или колега има канцелариска романса/афера
  • Некој што знае дека е некоја бремена
  • Некој ако имал проблеми со полицијата
  • Некој ако лаже за работа или плата
  • Откриле дека некој направил пластична операција
  • Ако некој пријател доби унапредување/покачување
  • Пријател/колега е во финансиски проблеми
  • Пријател/колега има проблеми во кревет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *