May 17, 2024

Нуркач од Квинсленд откри како забележал блескав дијамант вреден 100.000 долари меѓу коралите.

Стујард од Бундаберг пред 10 години додека нуркал со милји подалеку од која било цивилизација забележал неверојатен скапоцен камен и им понудил да им го врати „камчето“ на сите патници на неговиот брод за крстарење, под услов да е нивно. Бидејќи никој не го барал дијамантот, Стјуарт го чувал за себе.

Сега, како гостин во ток-шоу во Квинсленд, тој рече дека додека нуркал на корален гребен , забележал треперлива светлина додека нуркал на гребенот.

„Нуркав надолу околу гребенот и нешто ми го привлече вниманието, па малку се спуштив и го грабнав“, рече тој. „Тоа беше дијамант од два и пол карати со големина на мојот нокт“.

Стјуарт рече дека не можел да го скрие она што го нашол од остатокот од бродот.
„Им кажав дека најдов камен, драг камен, не реков ништо повеќе од тоа. не кажа ништо повеќе од тоа“, рече тој.

На крајот, Стјуарт остана со дијамант. „Никој не дојде и не праша, па јас го чував и оттогаш го имам“, рече тој, додавајќи дека дијамантот е проценет на 100.000 долари.

Тоа се покажа како само почеток на среќната серија за Стјуарт на крстарењето. „Играв бинго за прв пат во мојот живот на тоа крстарење и освоив 11.500 долари“, рече тој.

Стјуарт не го продал „среќниот“ дијамант и го чува во својот дом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *