June 23, 2024

Еден маж предизвика огромна дебата со објава на Редит откако опиша како на својата девојка и приредил прекрасно патување за нејзиниот роденден, но заборавил да спомене дека очекува таа да плати дел од трошоците.

Тој опиша како и обезбедил лет и хотелска соба, но очекувал таа да покрие дел од трошоците за храна и други трошоци кога ќе пристигнат, пишува The Sun. Во објавата тој се прашува дали згрешил што одлучил и неговата девојка да покрие дел од трошоците направени како дел од роденденскиот подарок.

Некако фер ми беше да ги плаќа сметките за храна и излегување и слично. Не разговаравме за тоа и мислам дека на крајот предизвика мала непријатност меѓу нас. Бев среќен што резервирав нешто убаво за нас и таа инсистираше да ги подели трошоците на половина. Неискажаната тензија доведе до тоа и двајцата да не ги извадиме паричниците кога треба да платиме и двајцата да очекуваме другиот да плати, рече тој во објавата.

Тој додаде дека на крајот потрошил многу повеќе на нејзиниот подарок отколку таа на неговиот.
За тоа не се договоривме однапред, но кога го резервирав летот и сместувањето, знаеше дека е поскапо од она што ми го купи за роденден – додал тој.

Подоцна малку ја уреди објавата, појаснувајќи дека не очекувал девојката да плати сè кога ќе пристигнат на нивната дестинација и нагласил дека е убеден дека таа е во право, токму поради цената на одморот што го платил.

Не ми пречеше да платам дел од трошоците. Очекував само дека таму ќе плати барем повеќе од половина од нашите трошоци, бидејќи цената на одморот беше навистина висока, а нејзиниот подарок, кој ми го купи пред неколку месеци, беше многу поевтин – вели овој филозоф.

Љубовниот јазик го сведевте на материјални работи/подароци. Љубовта треба да се изрази преку тоа колку сте сакани, а не преку тоа колку материјално сте примиле или сте дале еден на друг – одговара еден следбеник. Тој додава дека „ако се се сведува на материјални работи, девојката требало да знае што ја чека“.

Требаше да разговараш со неа. „Ако сте се забавувале доволно долго за да одите заедно на одмор, тогаш тој разговор требаше да го имате досега“, рече таа.

Другите корисници на Редит, сепак, не гледаа на работите така и повеќето застанаа на страната на девојката.

Фактот што сакаше да ги подели трошоците на половина е совршено, апсолутно фер. Да очекуваш таа да плати повеќе затоа што твојот подарок бил поскап од она што ти го купила е смешно. Вие сте всушност ирелевантни – коментираше еден корисник, додека друг се согласи:

Нема шанси да си толку идиот. Ја однесовте на роденденско патување, а потоа успеавте да го уништите!
Трет коментатор вели: Го планираше како подарок за нејзиниот роденден, нели? Па, во кој универзум има смисла да и кажеме дека треба да плати за нејзиниот подарок?! Тогаш тоа не е подарок!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *