June 25, 2024

Според светските здравствени стандарди, внатрешниот дел на гаќите кој е во директен контакт со најинтимниот дел од женското тело мора да биде покриен со мек, нежен и природен материјал.

Ова е исклучително важно, особено кога станува збор за синтетички модели на долна облека. Материјалот мора да се зашие во гаќите, но шевовите на две места би можеле да ја иритираат интимната зона, па затоа не се закачуваат за гаќите од едната страна.

Поради ова се создава мал џеб кој и покрај мислењето на многу мажи не се користи за носење никаков предмет.

Неговата примарна функција е да го намали контактот со синтетички материјали кои поттикнуваат развој на бактерии и бактериски инфекции, а го ослободува дишењето на интимните делови и ги апсорбира можните телесни течности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *