June 19, 2024

Дали се чувствувате меланхолично кога сте дома после работната недела?

Понекогаш таквото чувство е сосема нормално, но ако постојано се чувствувате уморно и исцрпено во вашиот дом, тогаш тоа е знак дека треба да го исчистите вашиот животен простор од негативна енергија.

Според верувањето фенг шуи, чинија сол може да го прочисти домот. Не само што луѓето го сакаат мирисот на солениот воздух на плажа, туку многумина веруваат дека тој всушност може да ја елиминира токсичната енергија и од просторот.

Понекогаш на една просторија покрај физичкото и треба и малку духовно чистење, а додавањето сол на нејзините агли е евтин и ефикасен начин да се постигне токму тоа. Дури и многу култури ширум светот ја користат моќта на солта за да го благословат просторот и да ги отфрлат сите негативни сили.

Ставете ја солта во мала чинија или кеса, а потоа ставете ја во аглите на вашиот дом, покрај често користените врати или до прозорците.

Можете дури и да го посипете на тепихот и оставете го да отстои еден час пред да го исчистите со правосмукалка. Клучот е да ја оставите солта да отстои неколку дена за да може да дејствува како магнет и да ја извлече негативната енергија што може да остане во собата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *