June 14, 2024

45-годишната мајка од Калифорнија тврди дека луѓето често ги мешаат неа и нејзината 21-годишна ќерка за нејзина сестра, а кога ќе ги погледнете нивните слики, ќе ви биде многу појасно зошто.

Бев прилично млада кога ја добив ќерка ми, па не е сосема невозможно да сме сестри – изјавила Џолин Дијаз за „Џем прес“.

Нејзината ќерка Мејлани Паркс очигледно е навикната на споредбите, бидејќи уште од детството ѝ кажуваат дека таа е всушност нејзината сестра. Сепак, се чини дека на Мејлани не и пречи, бидејќи таа и Џолин се многу блиски, но мама сепак има одредени граници:

Мејлани и јас никогаш не одевме заедно на клубови или забави. И не предвидувам дека ќе го направиме тоа во блиска иднина.
Дијаз, која има над 650.000 следбеници на Инстаграм, работи како наставничка во основно училиште во Северна Калифорнија – барем кога не е на плажа, објавувајќи содржини за нејзините следбеници на социјалните мрежи.

Официјално си најжешката мајка на светот, изјави еден корисник на Инстаграм.
Ги гледам фотографиите од тебе и твојата ќерка и едноставно не ми се верува дека вие сте всушност мајка и ќерка, а не сестри – изјавила друга следбеничка.

За оние кои имаат проблем да поверуваат дека има 45 години, Џолин тврди дека нејзиниот младешки изглед е резултат на здрави навики и нега на кожата кои ги следи уште од младоста.

„Јас се грижам за мојата кожа религиозно“, рече таа, објаснувајќи дека почнала да ги користи производите за нега на кожата на нејзината мајка Мери Кеј кога имала 12 или 13 години.

Таа, исто така, секогаш користи крем со заштитен фактор, без разлика дали е лето или зима, како и Ретин-А – дериват на витамин А познат со третиноин – објасни Џолин.

Ретко пијам алкохол, многу одмарам и следам урамнотежена, здрава исхрана – додала таа.
Паркс, исто така, веќе зема неколку совети за нега на кожата од нејзината мајка, а тоа е затоа што Џолин ја научи:
Почнав да се грижам за нејзината кожа кога имаше околу 12 години изјави таа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *