May 17, 2024

Според законот за привлекување, постојат различни техники и модели на размислување кои можат да помогнат во привлекување пари, но за да ја приближите енергијата на изобилството, исто така можете да ја искористите моќта на чудесните кристали.

Се верува дека цитринскиот камен кој е поврзан со чакрата на сончевиот плексус, може значително да ја забрза привлечноста на парите. Од сите кристали, се верува дека златниот цитрин најдобро помага да ги оживеете вашите финансиски цели. Покрај тоа, овој камен може да ја зголеми самодовербата, силата, волјата, да донесе среќа и изобилство.

Најдобар начин да се користи цитрин е да се протрие меѓу дланките или да се остави да се храни со месечева светлина преку ноќ. Бидејќи е поврзан со соларниот плексус, овој камен може да биде и помошник при изведување вежби за дишење.

Во прилог на разни вежби и медитативни техники, искористете ја енергијата на каменот секогаш носејќи го со себе и блиску до вашата благосостојба – ставете го во вашиот паричник. На овој начин, тој може да ја манифестира енергијата на изобилство таму каде што ви е најпотребно и каде што ги чувате сите ваши картички и пари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *