June 19, 2024

Екхарт Тол открива како да ги решите проблемите во животот – почнете со мислите за да расчистите сè!

Кога се појавуваат проблеми и пречки во животот, првото нешто што го правиме, повеќето од нас, е да влеземе во виорот на мисли . Во такви моменти, тие се обично негативни и опсесивни, оптоварувајќи нè, создавајќи вознемиреност и стрес . Таквите мисли не можат да ни помогнат, туку само нè блокираат и не држат во место.

Писателот Екхарт Тол, автор на бестселерот „Моќта на сегашниот момент“ истакнува дека ова е грешка што многумина од нас ја прават – не носи ништо добро а одземна многу.

„ Размислувајќи, не ги решавате проблемите – со размислување, вие ги создавате . Решението секогаш доаѓа кога ќе излезете од размислувањето и ќе влезете во состојба на тишина и апсолутно присуство, макар и само за момент.

Потоа малку подоцна, кога вашата мисла се враќа, одеднаш се појавува креативен увид кој не постоел порано. Откажете се од претерано размислување и ќе видите дека сè околу вас се менува . – објасни Екарт Тол

Следниот пат кога ќе ве „нападнат“ негативни мисли, одлучете се да се изолирате во тишина, затворете ги очите и визуелизирајте ги сите оптоварувачки мисли кои ве напуштаат.

Сфатете дека сте во сегашниот момент, дека повеќе не е важно што било, но нема страв од тоа што ќе биде. Ти си СЕГА и ТУКА, мирен, слободен, олеснет! После едно вакво искуство, како што вели Екхарт Тол, ќе дојдат креативни сознанија кои можат да ви помогнат да го решите секој проблем, да ги надминете пречките и да го промените вашиот живот на подобро.

„Ако сакаш да разбереш што е навистина твое, отпушти се пушти се, а твоето ќе остане со тебе. Кога ќе се откажеш од очекувањето дека некоја личност, ситуација, место или нешто ќе те задоволи, полесно ти е да бидеш присутен во сегашниот момент , затоа што веќе не го чекате следниот момент“. – изјави Екхарт Тол.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *