July 19, 2024

Потребно е само да ги следите едноставните упатства – нашите баби.

Слушајќи ги нашите баби, можеме да заклучиме дека се чини дека на многу едноставни начини можеме да предвидиме и спречиме различни животни околности со едноставни потези. На пример, можеме да обезбедиме брак, богатство и патување само ако малку размислиме и внимаваме на различните знаци што ни ги испраќа универзумот, а ние едноставно не знаеме да ги читаме.

Па, да видиме што велат бабите, а ние нема да слушаме кој е крив кога мажот ни полудел, а сето тоа е затоа што пеевме додека јадевме, ни помалку ни повеќе – отколку на трпезариска маса.
Можеме дури и да ги поделиме во категории:
Љубовни совети: „Ако седите на аголот на масата – нема да се омажите“. Ах, можеби сега ви станува јасно зошто секогаш ве терале да седите на тркалезна маса. Побрзајте во салонот за мебел да го почестите балканскиот фенг шуи!

Исто така, внимавајте некој да не ве „мети со метла“ бидејќи ова е сигурен знак дека никогаш нема да успеете да најдете господин, а ако имате среќа да најдете и тој испадне луд „тоа е затоа што сте пееле на маса додека јадете“.
Со оглед на тоа што грешиш, ако успееш да се омажиш, битно е да јадеш само од тенџере „за да имаш убав маж“, а за да си ја обезбедиш љубовта на свекрвата, „Не избегнувајте краешник леб“.

Финансиски: „Не собирај лебни трошки со рака, ќе бидеш сиромав.
„Не оставајте торба на подот – ќе изгубите пари“. Решете ги сите ваши финансиски проблеми со едноставниот потег на ставање на вашата чанта на маса или стол. Спречете банкрот и обезбедете си финансиска благосостојба.

А една од најтешките задачи што ни ја дадоа нашите баби и која стои пред нас ако сакаме да имаме пари е „Секогаш нека ти остане платата една ноќ пред да ја потрошиш.“ Значи, нема трчање од банкомат директно до продавница. Контролирајте се и јадете краешници од леб тој ден – среќна свекрва и многу пари!

Семејство: Сега, откако добро се омаживте и си обезбедивте финансиска сигурност, на ред е да се породите и вашето семејство да се зголеми за уште неколку членови. Кога станува збор за тоа, нашите постари беа особено креативни, а интересот за ваков тип на совети сè уште не стивнува.

Прво, пред да се породите, главното прашање е полот на бебето, што може лесно да го процени баба експерт по висината на вашиот стомак и златниот венчален прстен на конецот.
„Ако венчалниот прстен се сврти, тоа е девојче, а ако се замавнува лево-десно, тоа е момче. Ултразвукот и онака е технологија од минатиот век.

Како трудница, исто така, не јадете јагоди и не гледајте глувци „вашите деца ќе се родат со роден знак во форма на едно од овие две“.
„Ако вашиот сопруг се здебели во бременоста – носите девојче“, тврдат бабите.
Сите знаеме дека најголемите болки се поврзани со воспитувањето, па дури и врапчињата на гранката, па нашите постари од оваа причина подготвија цела артилерија совети за да се погрижат вашето дете да биде паметно, убаво, здраво, исправено, добро и поспано. .

„Црвен конец на детска рака и лук во навлака за перница“. Ова служи за да ги заштити од магии додека се уште мали, па не можат да се заштитат со горенаведените мерки на претпазливост
„Немојте да го храните малото девојче со нож за да не дтка“. На ова ќе посветиме посебно внимание бидејќи сите сакаме да ги храниме децата со ножеви.

Не дозволувајте детето да се погледне во огледало, лошо ќе спие. За мирен сон, најдобро е да не знаете како изгледате, можеби овој совет можеме да го искористиме на личен пример.
„Не бакнувајте го детето во врат, ќе стане алкохоличар“, откако ќе го заштитите вашето дете од алкохолизам со тоа што ќе му ускратите бакнежи, можете да му дадете пиво до срце. Сега е безбедно!

„А ако сакате вашето дете да зборува побрзо, не бакнувајте го во тилот“ можеби се чини дека задржувањето на љубовта е одличен рецепт за да го испратите вашето дете на престижен универзитет на 10-годишна возраст.
На крајот, ве оставаме со совети за погодување и предизвикување разни стравови и нервози. Но, подобро е да можеме да ги протолкуваме знаците што ни ги испраќа животот секој ден, отколку да не чека некаква несреќа неподготвени. Како тогаш ќе го направиме тоа?

„Ако истуриш сол, ќе има кавги во куќата“ има противотров за ова, контранапад за да не седите цел ден на иглички поради можен конфликт со домаќините, а тоа е „земете малку од таа сол од трпезата и истурете ја зад вашата глава, да, го избркате ѓаволот“.
Здравје и пари: Не размислувајте за скали, отворени чадори и метли – сите лоши сигнализираат дека нешто лошо ќе ви се случи.

Ако ве чеша десната дланка ќе изгубите пари, а ако ве чеша окото ќе се случи нешто лошо.
А кога ве чешаат стапалата, време е да ги спакувате куферите бидејќи вселената ви кажува дека ќе патувате некаде.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *