May 18, 2024

Прекрасното видео на Инстаграм им го разубави денот на многумина, иако момчето на почетокот се расплака.

Имено, тој беше потстрижен, неговата убава црна кадрава коса беше скратена речиси на „нула“, поради што ова мало момче не беше баш расположено.

Цело време плачеше, а на крајот кога го виде резултатот и самиот се изненади:

Викање, плачење и тргање се најчестите “несакани ефекти”, кога родителите ги носат своите деца за потстрижување во фризерски салон. Со закани, поткуп или со супербрзо шишање “ненадејно” без претходна најава, обично не се постигнува саканиот ефект

За среќа, постојат едноставни трикови за да се избегне драмата, но потребно е малку трпение.

Нормално е тоа што детето се чувствува несигурно кога е во фокусот на вниманието во непознат простор и меѓу непознати луѓе, особено ако сите му викаат да седне на столчето “заробено” во заштитна кецела. Затоа почнете обратно.

Прво однесето го детето да го види салонот и да се запознае со фризерот. Најдобро за него ќе биде незадолжителна посета на салонот во придружба на некој член од семејството.

Да го погледнете видеото кликнете ТУКА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *