May 18, 2024

Рибата била забележана во државниот парк Кристал Коув и била пронајдена од рибарот Бен Естес, според Гардаи.

Морето понекогаш знае да исфрли многу чудни суштества на брегот, а едно такво суштество беше снимено минатата година од капачи на плажа во Калифорнија .

Тихиот океан исфрли, риба која вообичаено живее во најмрачните длабочини на океанот. Оваа риба многу ретко се гледа дури и во морето, а необична е по тоа што има огромна уста полна со остри, големи, црни заби и што има сопствена мамка за храна, која, како што рече, расте од главата и виси пред устата.

Рибата била забележана во Стејт паркот Кристал Коув, а ја пронашол рибарот Бен Естес, пишува Гардијан.

Вистинската мистерија на целата приказна е како таа риба на прво место влегла во толку плитка вода. Инаку, живее на длабочина од околу еден километар, а ова е само еден од 200-те видови риби ловци во светот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *