June 23, 2024

Постојат две верзии. Според првата, за кој самиот еднаш раскажа, Аркан е добронамерен волшебник од стриповите што ги обожавал како момче. Друга приказна вели дека еден од лажните пасоши со кои како малолетник ја преминал Италија го имало името на Турчин Аркан.

Некогаш неговата мајка Славка Ражнатовиќ рекла дека прекарот Аркан го донел од странство и дека зборот значи непобедлив на неколку јазици од стариот свет.

Жељко Ражнатовиќ е убиен на 15 јануари 2000 година. Убиството се случило во некогашниот познат белградски хотел „Интерконтинентал“.

Тој ден со Аркан во хотелот дошле и неговата сопруга Светлана Цеца Ражнатовиќ и нејзината сестра Лидија кои биле во блискиот бутик. Додека таа зборувала, околу 17 часот се слушнале истрели и настанала паника.

Звонко Матеовиќ влета во бутикот во една од продавниците, ме замоли да му дадам пиштол. Некои жени ме спречија да излезам од бутикот, а Звонко врескаше „Командантот е убиен“. Најдов сила и истрчав кај маж ми. Жељко крвареше, пробав со реанимација. Врескав некој да повика брза помош – им изјави подоцна Цеца на медиумите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *