July 18, 2024

Само едно парче леб решава чест проблем!

Ако купувате кафеав шеќер , сигурно знаете дека тој ја „акумулира“ влагата многу подобро од белиот шеќер и се стврднува дури и во добро затворен сад. Кафеавиот шеќер ја апсорбира повеќе влагата од атмосферата, односно воздухот во кујната, поради што понекогаш станува навистина тврд и многу луѓе не знаат дали се уште е безбеден за јадење.

Секако, можете да јадете кафеав шеќер и ако се стврдне, прво ќе треба да го одвоите со лажица, но овој трик ќе ви овозможи брзо да го решите тој проблем!

Корисникот на TikTok NeatChic покажа трик со парче леб . Само ставете го во контејнер и оставете го преку ноќ, лебот ќе ја впие целата влага и шеќерот повторно ќе се олабави. Трикот кој има три милиони прегледи и го покажа нејзината мајка!
Во продолжение погледнете го видеото:

@neatchic A little trick courtesy of my mom #momhack #themoreyouknow #wonderbread #brownsugar #bakinghacks #decanting ♬ SugarCrash! – ElyOtto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *