May 22, 2024

За четворица рибари, еден сосема обичен ден се променил во секунда.
Еден од нив сфатил дека нешто големо му се „закачило“ на јадицата, но немал поим каков опасен улов би бил тоа.

Рибарот почнал побрзо и подобро да ја влече јадицата со надеж за добра вечера, кога видел како ајкула го фаќа за рака.

Човекот почнал да плаче и да вика од болка, но не можел да се ослободи од вилиците на ајкулата, се додека пријателите не му пришле на помош и го спасиле.

Едно морско куче било отстрането од раката на рибарот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *