March 1, 2024

Доколку внесувате ореви во секојдневната исхрана, сигурно нема да зажалите.

Оревите на многумина се омилен додаток во колачите и тортите, меѓутоа би требало да се јадат и самостојно. Постојат многу причини зошто би требало да ги вклучите во исхраната.

Количината која би требало да ја внесувате е незабележлива, а ефектот врз целокупното здравје ќе биде неверојатен. Вклучувајте 5 ореви дневно во секојдневната исхрана и ќе дојдете до овие здравствени предности:

Намалување на големината на струкот за повеќе сантиметр,зголемен број на сперматозоиди кај мажите,намален ризик од дијабетес,превенција од карцином и ги намалуваат шансите за развој на срцеви заболувања..

Го поддржува здравјето на мозокот го намалува на холестеролот. Ги зајакнува косата, кожата и ноктите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *