July 18, 2024

Песната „Пусти, пусти моду“ од 1959 година е голем хит на Чола, а во позадината на оваа песна се крие приказна за една девојка

Здравко Чолиќ Чола направи бројни хитови, а многу од нив кријат тешки животни приказни, мистериозни љубови . Им пееше на бројни дами – Јулија, Емили, Наташа, Рушка, Јасмина, а малкумина знаат која е всушност „куклата од Трст“.

Песната „Пусти, пусти моду“ од 1959 година е голем хит за Чола, а во позадината на оваа песна се крие приказна за една девојка.

Се работи за девојка со Бамбола – луткица ис Трста.
Како што потсетува 24sedam, Чола во мај наполни 71 година , а зад себе има повеќе од пет децении богата кариера, многу хитови.

Неодамна призна дека сопругата го критикува затоа што не е доволно присутен во воспитувањето на ќерката, поради работата, а тоа го прифаќа како критика без никаков гнев, но истакнува дека и понатаму се грижи. Тој откри и дека со ќерките бил многу понежен од Александра.

Мама мора, но јас сум секогаш по малку сомнителен… секогаш имам пари за давање, можеби малку плус, тато е секогаш малку подарежлив… – изјави претходно Чола за медиумите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *