June 16, 2024

Нејзе и беа посветени најубавите стихови на легендарната Риблја чорба. Таа беше една од најбараните манекенки во седумдесеттите, девојки кои работеа со полно работно време во Југославија. Во тоа време немаше многу такви што снимаа реклами и настапуваа модни ревии.

Во меѓувреме, таа го промени животот, се сврте кон работата на истакнат галерист, стана среќно омажена мајка, а денес е и баба. Билјана е горда на се што поминала во животот, а не го разбрала фактот дека тоа било кобно за Боро Ѓорѓевиќ.

Во светот на манекенството влезе поради висината, пред тоа се занимаваше со гимнастика, а потоа во 1968 година дефинитивно влезе во светот на убавината.

Таа инспирираше дел од креациите за Кристијан Диор, а на територијата на поранешната држава патуваше неколку пати месечно. Снимила триесет реклами во Словенија, а во Дубровник патувала и до пет пати месечно, изјавила во интервјуто пред пет години.

Светот на познатите луѓе ја доведе до Бора Ѓорѓевиќ. Во тогашната редакција на магазинот „Нада“ имаше вечер посветена на сопругите на амбасадорите, а истата вечер гостуваше и Билјана. Таа потсети дека во тоа време пееле Балашевиќ и Бора.

Додека ја пееше „Лутка са насловне стране“, Бора за прв пат ја виде Билјана. Поминаа десет дена, а Ѓорѓевиќ беше во Сплит. Таму беше и Билјана, па разговараа и рокерот целосно полуде по убавата манекенка.

Врската траеше шест месеци, а Билјана за медиумите откри дека никогаш целосно не му верувала на Бора, па решила да го напушти. Во тој момент се заљубила во друг, па ги оставила и Бора и Белград. Се преселила во Сараево и нејзиниот живот тргнал во друга насока, се омажила и добила дете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *