February 24, 2024

Мајчинството не е воопшто лесно, а приспособувањето на големата животна промена може да биде доста тешко за некои мајки.
И додека многу мајки имаат добри и лоши денови, една отворено ја кажа својата исповед во која воопшто жали што има дете.

Во оваа исповед, оваа мајка истакна дека „мајчинството е најголемата грешка во нејзиниот живот“.
Таа сакаше да добие поддршка од другите родители, со надеж дека не е единствената која умира да биде мајка, според неа.

“Се будам во шест. Одам на работа. завршувам со работа. Го земам бебето од градинка. Се обидувам да ја забавувам два часа. Ја бањам. Ја заспивам.

Додала дека во тој ден има само 45 минути за себе, а половина од тоа ги користи за да ги заврши обврските пред бебето да се разбуди.

„Два часа сон. наутро. Се чувствувам како зомби. Повторно е се исто“, изјави таа.
Многу мајки ја поддржаа во коментарите и кажаа колку е навистина тешко.

“Нема секогаш да биде вака. Бебињата растат и се менуваат. Вашиот живот нема да биде вака засекогаш”, ја охрабрувале.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *