February 26, 2024

Што е тоа што кучињата го мирисаат, а што луѓето често не можат ни да го погодат? Некои од нив веќе ги знаете, а некои ќе ве изненадат

Добро е познато дека кучињата можат да чувствуваат работи што луѓето не можат, едноставно се способни многу добро да ги мирисаат.

Не случајно бегаат од некои луѓе без обѕир, а некои не ги пуштаат на мира. Исто така, кучињата секогаш ќе реагираат пред лоши временски услови и катастрофи, но и ќе се однесуваат поинаку доколку забележат нешто чудно кај нивните сопственици.

Кои се нештата што кучињата ги чувствуваат? Расположението. Вашето куче исто така може да го почувствува вашето расположение, па ќе биде под стрес ако сте вие ​​или ќе стане наметлив ако почувствува дека сте тажни.

Исто така, многу тренери забележале огромна разлика во резултатите на кучињата во зависност од расположението на тренерот.

Внимание. Кучињата се многу интелигентни животни и знаат кога не им обрнувате внимание.
Кучињата знаат кога е најдобро време да направат подол потег бидејќи знаат кога не гледате иако сте во иста просторија. Да, така исчезнува вашиот сендвич!

Нееднаквост. Една неодамнешна студија во која истражувачите ги спаруваа кучињата и им ја дадоа истата команда откри разлика во одговорите.

Едниот доби задоволство потоа, а другиот не. Кучето кое не го добило вкусното набрзо престанало да ја слуша заповедта и престанало да му обрнува внимание на истражувачот.

Заболување. Иако многу сопственици можат да гарантираат дека нивните миленици се голема утеха кога се болни, исто така е докажано дека кучињата можат да ги мирисаат клетките на раkот во примерокот од крв.
Така, лекарите и научниците се надеваат дека во блиска иднина ќе можат да се потпрат на сетилото за мирис на кучињата за подобро тестирање за рак.

Лага Едно јапонско истражување покажа дека кучињата се способни да научат да не им веруваат на луѓето кои лажат.
Со други зборови, кучињата можат да препознаат кога се измамени и да научат да не му веруваат на личноста која ги измамила.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *