May 23, 2024

Како што стареат луѓето се помалку обрнуваат внимание на својот роденден. Многумина мислат дека е бесмислено уште да се слави, да се радува, но таму лежи огромна „стапица“ и грешка што ја прават возрасните.

Роденденот е важен ден за нашата енергија. Тоа треба да биде ден на радост, прослава, добри вибрации, момент кога ќе можете уште повеќе да се поврзете со себе.

На вашиот роденден, бидете среќни и благодарни. Кога ќе се разбудите, заблагодарете се за сето добро што ви се случило досега. Исфрлете ги сите грди и лоши мисли од главата, бидејќи многу е важно каква вибрација имате во тој одреден ден.

Во старите времиња се веруваше дека она што го зрачите на вашиот роденден, го привлекувате во текот на целата година. Конфликтите, негативните емоции и агресијата се неприфатливи бидејќи ќе го блокираат протокот на чиста енергија и ќе ве направат ранливи на негативни коментари и токсични луѓе.

Размислете што сте направиле добро во годината зад вас, на што треба да се гордеете, што треба да промените…
Купете си подарок, дотерајте се убаво, дури и да не славите, правете ситници кои ќе ви го подигнат расположението.

Роденденски верувања и обичаи: Не позајмувајте ништо од другите претходниот ден и на вашиот роденден. Во спротивно, се верува дека финансиските проблеми ќе ве прогонуваат во текот на целата година.

Заштитете се од комуникација со токсични луѓе, но опкружете се со саканите кои ви носат љубов и радост.
Не го прославувајте роденденот однапред, се верува дека носи лоша среќа.

Избегнувајте ги сите негативни емоции, но обидете се да бидете позитивно расположени во текот на денот.
Не се расправајте и не влегувајте во конфликт со другите, туку создадете атмосфера на мир и позитивна енергија на вашиот роденден.

Не ги осудувајте луѓето кои ви донеле подарок што не ви се допаѓа, туку бидете искрени и благодарни за секој подарок.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *