December 10, 2023

Мајките често се емоционално, физички и психички исцрпени. Иако има добри и лоши денови, најчесто на мајките не им е лесно.

Затоа една мајка од Австралија, по име Даниел, реши да ги сподели своите емоции во едно срцепарателно видео на TikTok.

На почетокот на видеото таа се окарактеризира како длабоко тажна. Покажувајќи ја спалната, дневната соба и кујната, мајката на две деца опишала како се чувствува како неуспешна, особено поради домашните работи што едноставно не се труди да ги прави.

Објаснувајќи дека е мајка на две мали деца, работи со скратено работно време и студира, Фрејзер вели: „Немам време за одмор или пауза“.

Развивајќи ја визијата за средување и чистење, таа додаде: „Не можам да направам сè. Поентата на работата со скратено работно време е да завршиш сè – и да се грижи за децата и да учиш и да ја чистам куќата. А јас не можам да успеам во тоа“.

После тоа стана уште побрутална кон себе: “Еве што си ги кажувам: Ти си мрзливо гом*о, само си мрзлива. Зошто не можеш да правиш сè? Сите други можат. Јас не би сакала да бидам во брак со тебе“.

Таа потоа открива дека ѝ се случуваат други работи во животот кои не може да ги открие и вели дека TikTok е нејзината единствена заедница бидејќи живее прилично изолирана од другите. Видеото завршува така што таа прави макарони и сирење за вечера и многу напредува во чистењето на нејзиниот дом.

„Ова ми го скрши срцето“, напишал еден корисник. „Како мајка на две деца можам да ви кажам дека нашите домови секогаш изгледаат вака, вие не сте сами. Вие правите одлична работа!

Друга мајка ја потсети: „Еве кои зборови заборавивте да ги кажете: доста е, правите најдобро што можете и ќе го пребродите ова еден ден!“

„Толку многу правиш. Одморај секој ден“, советува еден корисник.
„Те молам, не кажувај си ги тие работи. Ти си прекрасна, грижлива и љубезна суперѕвезда“.

Да го погледнете видеото кликнете ТУКА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *