June 19, 2024

Можеби ќе можете да се лажете себеси, но Универзумот и неговите закони кои ги следат вашите внатрешни чувства и вибрации , не можете. Во овој поглед, тајната радост на туѓата несреќа не останува незабележана.

Не е фикција дека живееме во свет на искушенија . Сè што мислите, чувствувате и мислите дека е успешно скриено, всушност го следи виша сила. Таа виша сила е во нас и околу нас. И сè што испраќаме од себе во Универзумот ни се враќа.

Луѓето се во искушение дури и кога не размислуваат за тоа. На пример, си ветил себеси и небото дека ќе станеш подобра личност или дека ќе придонесеш повеќе за светот наместо само да мрaзеш, а потоа го прекршивте тоа ветување. Сето тоа се случува затоа што се предавате на искушението.

Во искушение да помислите „добро можеби само еднаш“, или „па никој нема да знае дали ќе го повторам тоа“. Но, верувајте ми – ќе се знае . Но, најголемото искушение доаѓа кога се во прашање другите луѓе. И токму поради тој пад пред искушението не успевате во вашите намери.

Кога ќе слушнете дека некому му се случило нешто лошо, дури и кога ја мразите личноста, дури и кога таа личност е злобна – вашите чувства сè уште се следат и се запишуваат некаде . Не треба да чувствувате омраза кон никого, дури и ако таа личност ви наштетила.

Според сите религии и правила на универзумот, омразата му штети на личноста што ја чувствува . Ако се радувате на туѓата несреќа, дури и кога мислите дека е заслужена – вишите сили ја запишуваат и го класифицираат вашето срце меѓу лошите срца. Оние кои се корумпирани и подли.

Да, и малку радост што некој поминал низ нешто тешко и грдо не е во ред. Многу луѓе нема ни сами да си признаат дека им завидуваат на другите и дека сакаат кога ќе им се случи нешто лошо, но сепак го чувствуваат тоа внатре .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *