June 25, 2024

Погодете со која девојка е заљубениот дечко на сликата: Само 2% од луѓето го наоѓаат одговорот, дали сте меѓу нив?

Овој едноставен тест ќе ве научи како да го читате говорот на телото.
Понекогаш на луѓето, без разлика на полот, им е многу тешко да го направат првиот чекор кога станува збор за покажување емоции, бидејќи не се сигурни дека симпатиите се обострани, особено кога некого едноставно им се допаѓа.

Овој едноставен логичко-психолошки тест врз основа на говорот на телото покажува дали некому му се допаѓате. Иако е лесно, многу мал број луѓе, околу 2 отсто, навистина го даваат точниот одговор.
Тестирајте ја вашата способност да читате туѓи гестови и решите интересна загатка од која ќе научите како да читате невербални сигнали.

Погледнете ја сликата и дознајте за која од трите девојки симпатии момчето кое е во нивно друштво. Погледнете внимателно на фотографијата. Еве мала помош – одговорот е во деталите.
Како што наведува Алан Пис во својата книга „Говор на телото“, постојат многу знаци кои ја откриваат скриената привлечност на мажот кон жената.
И додека некои од овие гестови, како што се проширените зеници или рацете на половината, лесно се забележуваат кога се комуницира лице в лице, да се препознае интересот за една девојка во друштво на повеќе од една е малку потешко.

Одговорот е поедноставен отколку што можете да замислите.

Решението на загатката лежи во говорот на телото и чевлите на прстите на момчето, кои се свртени само кон една од девојките. Според Алан Пиза, положбата на овој дел од телото, стапалата или чевлите на мажот обично укажува на жената која е најзаинтересирана за него во тој момент.

Излегува дека кога на мажот му се допаѓа жена, тој несвесно го врти телото во нејзина насока или ја фрла ногата напред во насока на жената. Во овој случај, девојката е означена на сликата број три.
Колку и да ви изгледа тешко во одреден момент, решението е всушност прилично лесно. Се надеваме дека се забавувавте и научивте со овој тест да го читате говорот на телото и во иднина секогаш да препознавате кој витез го привлекувате кога сте во друштво на момци и повеќе девојки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *