May 23, 2024

„Претседателот Али Ахмети ја запечати идеолошката ориентација на С. Македонија кон интегрирањето во Европската Унија.

Заедно ЗА европска Македонија, напиша заменик-министерот за внатрешни работи Назим Буши.
Изгласувањето на францускиот предлог во Собранието очигледно многу го развесели лидерот на ДУИ, Али Ахмети, па тој, пеејќи си замина од Парламентот.

Како што објави весникот на албански јазик „Лајм“, Ахмети со заменик-министерот за внатрешни работи Назим Буши се вози во автомобил и пее албански песни, а во позадина се слуша албанскиот национален музички инструмент чифтели.

„Претседателот Али Ахмети ја запечати идеолошката ориентација на С. Македонија кон интегрирањето во Европската Унија. Заедно ЗА европска Македонија, напиша Буши.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *