May 16, 2024

Една мајка не може да се помири со фактот дека е шокирана што малку луѓе во Америка знаат колку е опасно ова растение!

Откако нејзиниот 12-годишен син добил неверојатни изгореници на лицето , оваа мајка решила јавно да го сподели искуството и јавно да им се обрати на луѓето, за навреме да ги предупреди за тоа што се случува.

Кимберли Вокер (48) е убедена дека нејзиниот син дошол во контакт со свинска трева кога топката летнала додека тој играл фудбал.

Остатокот од денот го помина сосема нормално, без никакво навестување, а камоли болка, додека следниот ден имаше страшни изгореници по целото лице, кои веднаш се поврзуваа со коприви.

„Оттогаш почнавме да ја третираме таа изгореница, која набрзо два дена подоцна се појави на образот, во две форми.

„Минатиот вторник отидовме кај пластичен хирург и тој мисли дека едната изгореница, која е поблага, ќе заздрави многу брзо, додека другата, малку подлабоко, побавно ќе закрепне. Ни даде и маст, која ја нанесуваме двапати на ден“.

Загрижената мајка изјави за DailyStar дека е „шокирана“ од изгорениците и се надева дека „ќе ја подигне свеста за ова растение, бидејќи се чини дека никој не знае за тоа“.

„Бев шокирана бидејќи никогаш не сум слушнал за ова растение и немав поим дека тревата може толку многу да ја изгори кожата и да предизвика штета“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *