June 23, 2024

Иако можат да имаат што сакаат, децата на познатиот тенисер немаат скапи играчки или многу работи во собите.
Децата на познатиот пар Јелена и Новак Ѓоковиќ растат како и сите други деца во Србија.

Иако се многу богати, јавноста очекуваше луксузно да живеат бајковит живот, сепак нивните родители избраа сосема поинаква реалност за нивните наследници.

Детската соба на Тара и Стефан Ѓоковиќ е уредена на минималистички начин, преовладуваат неутрални бои, а единственото нешто што најмалите го имаат во изобилство се интерактивните играчки.

Јелена често поминува време со нив учејќи ги разни работи, а овие играчки им се многу интересни и многу ги сакаат.
Новак и Јелена даваат се од себе за да ги воспитаат децата да бидат скромни, како и да ги научат на вредноста на учењето. Нивниот дом е исполнет со книги, љубов и насмевки, но дефинитивно не и материјален луксуз.

Моите деца се првата генерација деца кои никогаш не биле воспитувани со тепајне. Јас бев од моите родители, мајка ми пред мене, татко ми, баба ми и дедо ми, Новаците исто така.

Стефан и Тара се првата генерација и верувам дека неодговарањето на грешките и погрешното толкување на емоциите со насилство навистина ќе го промени светот. Верувам дека ова е голем квантен скок во менувањето на историјата и иднината – рече Јелена при нејзиното гостување на панелот „Иднината е сега“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *