May 21, 2024

„Воопшто не болеше, беше како кученце да ти го џвака прстот“, рече таа.

На нивниот слободен ден, екипажот на бродот уживаше во пливање и нуркање, и тоа беше еден од оние слободни денови што Хедер ќе го памети до крајот на својот живот .

Страшен инцидент е снимен на аматерско видео направено од еден од набљудувачите, кога Хедер , додека безгрижно пливала во океанот, била зграпчена од ногата на голема бела ајкула

Кога некој извика „ајкула“ , веднаш знаев дека ќе ме нападне, го почувствував тоа. Воопшто не болеше, беше како кученце да ти го џвака прстот – се присетува Хитер на првите моменти од нападот.

Колегите очајнички се обидувале да ја извлечат од водата давајќи и предмети да се фати, а кога еден од нив конечно успеал да ја фати за раце, почнало влечење на јаже. Од едната страна ајкулите, од другата екипажот на бродот, а Хедер на средина, несвесна што се случува, само почувствувала пукање.

Се сеќавам дека беше навистина грубо. Сè уште не чувствував никаква болка, само нешто се скрши. Се молев само да ми се измести ногата, но кога погледнав надолу, немаше поголем дел – изјави Босвел.

Таа додава дека сфатила што всушност се случило дури кога нејзините колеги успеале да ја повлечат на чамецот, а нејзината неверојатна приказна за преживеаниот напад од голема бела ајкула во 1994 година се појавила до сите медиуми.

Се сетивме на агонијата што ја доживеа Хедер Босвел, слична приказна има и Кели Марлоу, која наишла на голема бела ајкула додека била во Нов Зеланд.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *