May 16, 2024

Сите животни и домашни миленици се посебни на свој начин, но мачките имаат посебни супермоќи. Низ историјата е познато дека тие се поврзани со духовниот свет

Мачките не само што се сакани и обожавани во сите земји и култури, тие се почитуваат и во сите делови на светот. Тие се сметаат за надарени да се поврзат со паранормалното, што може да се објасни само научно.

Тие секако имаат натприродни моќи, бидејќи покажуваат бројни способности кога станува збор за натприродни ситуации, особено во однос на други животни или луѓе. Сето ова е затоа што нивните сетила се многу поизразени и поостри од човечките. Дури и кога станува збор за нивната визија, научно е докажано дека можат да ги видат и разликуваат работите и при најмала светлина. Сепак, тоа не е се.

Мачките исто така можат да ги согледаат енергетските полиња и аурата што луѓето не можат да ги видат. Интересно е што тоа не се однесува само на аурата на живите, туку и на оние кои преминале во друг свет. Аурите на починатите луѓе, кои луѓето можат само нејасно да ги разберат, во форма на некоја силна светлина или сенка, мачките можат јасно да ги видат , како што можеме да го видиме столот пред нас.

Дали сте забележале дека вашата мачка повремено фиксира на едно место, не се движи и не испушта звук. Тие се способни да видат нешто или некој што вашите сетила не можат да го забележат. Слухот на мачките е исто така посебен во споредба со другите животински видови, што им дава можност поостро да слушаат паранормални звуци.

Сепак, најголемата врска помеѓу мачките и паранормалното доаѓа од нивната способност да чувствуваат, па дури и да влијаат на електромагнетните полиња. Електромагнетните полиња и нивните варијации се многу добар извор за откривање на паранормални активности.

Мачките имаат сетила кои можат да препознаат каква било промена во електромагнетното поле , што им е заедничко со ајкулите. Сите овие специфики им олеснуваат на мачките да се прилагодат на секаков вид натприродна активност, а нивните природни сензори се посилни од која било машина што човекот ја направил за таа цел.

Како што споменавме, нивната животна сила е толку силна што тие самите можат да влијаат на електромагнетните полиња. Токму затоа нивното присуство ве смирува.
Како мачките се перцепирани во различни култури: Египќаните ги сметале мачките за свети животни и ги почитувале повеќе од нивните свештеници. Се сметало дека мачките ја штитат душата, дури и во задгробниот живот.

Кинезите им дадоа статус еднаков на Божицата. Дури и во јапонската традиција, тие се сметаат за симбол на среќа и среќа.

Европејците ги поврзуваа мачките со заштитниците на животот, бидејќи тие убиваа стаорци кои беа причина за бубонска чума.
Секако, има уште безброј приказни поврзани со мачките, приказни кои ги прават симболи на митови и шарм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *