June 19, 2024

Писателката Ведрана Рудан редовно е во центарот на вниманието на јавноста поради недолични зборови кои често ги упатува кон водителите на емисиите во кои гостувала.

Едно од таквите гостувања беше кај Јована Јоскимовиќ , кога ја коментираше финансиската состојба и физичкиот изглед, додека малку порано во емисијата ја праша Марија Килибарда како не нашла некој да ја оплоди.

Речиси ниту една изјава на Ведрана Рудан не може да помине незабележана, а не ретко поради нејзините зборови се крева прашина во медиумите, а една од нив е и онаа што ги засега нејзините деца.

Ведрана го има синот Славен, кој е еден од најпознатите хрватски психолози, а своевремено ја објави книгата „Злихологија“, а покрај синот од првиот брак ја има и ќерката Асја. Таа е во брак со адвокатот Љубиша Драгељевиќ.

Славен е и администратор на високопосетуваниот блог на Ведрана и еден вид нејзин менаџер.
Покрај тоа, Славен се залага за заштита на човековите права, за легализација на канабисот, тој е атеист и левичар.

Во една прилика, писателката напишала за своите деца: Јас сум мајка која како и повеќето мајки ги сака своите деца, за среќа не безусловно. Но, јас сум и жена која си дава за право да го сака својот партнер, во најголем дел, повеќе од сопствените деца.

Малку подоцна, таа малку го поправи својот став: Моите деца се успешни, зрели, млади луѓе бидејќи јас им помогнав да станат тоа. Сигурно не им паѓа на памет да ме критикуваат или да ми се лутат. Само јас во нашиот тим имам право да бидам лута, но тоа брзо ми поминува.

На прашањето дали понекогаш бара психолошки совет од нејзиниот син, Рудан рече: Не. Психолозите никогаш не ги „психологизираат“ своите сакани. Меѓутоа, кога сум во психо хаос, секогаш барам совет од него.

Тој е еден од најобразованите луѓе што сум ги сретнала. Вистински хуманист и мразител на насилство. И голем, голем, голем борец за правата на жените, на што сум особено горда.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *