May 23, 2024

Збунетиот Британец се обратил за советот и побарал помош, бидејќи девојката со која договарал средба почнала да го игнорира. Запознавањето со луѓе преку Интернет е забавно и многу порелаксирано отколку во живо, но овој тип на интеракција со спротивниот пол има и свои проблеми и стапици.

Никогаш не знаеш со сигурност со кого се допишуваш, многу работи се премолчуваат, а надвор од контекст и жив контакт со друго суштество, некои зборови погрешно се толкуваат. Оваа ситуација му се случи на еден дечко чие запознавање преку Интернет му го скрши срцето, а порталот Happy Republic ви ја пренесува неговата приказна.

Идиличен почеток. Имено, овој Британец ја започнал својата исповед велејќи дека има 32 години и дека се поврзал на сајт за запознавање со жена која има 35 години. Тие веднаш „кликнаа“ и почнаа постојано да разменуваат пораки и да си праќаат виртуелни прегратки.

Вели дека порано разговарале на телефон по еден час, а пораките што ги разменувале и самите нивни разговори биле прекрасни. Навистина се зближија и се допаднаа, или барем тој го доби тој впечаток. Дечкото веќе почна да го планира нивниот состанок и првиот реален контакт.

Грешка во чекорите. Во еден од нивните виртуелни разговори, тој спомна дека би сакал да почне да се гледа со неа пред некој да ја одземе од него. Таа и се допадна тоа и немаше никаква негативна реакција на тоа. Меѓутоа, она што го направи после тоа го промени нивниот однос од дното нагоре. Британецот тоа го опиша со следните зборови:

Кога ѝ се доверив дека ја зачував нејзината фотографија и дека сакам да ја бакнувам сликата секогаш кога ќе ја видам, работите меѓу нас се сменија за секунда. Стана ладна и оддалечена, како нешто чудно да се случило меѓу нас во моментот кога и кажав зошто ја чувам нејзината слика. Се чини дека бев премногу искрен и отворен за моите чувства, па можеби тоа ја исплаши.

По внимателно разгледување на проблемите на овој осамен Британец, порталот на Советот на Сан објасни дека запознавањето нови луѓе не прави ранливи, особено ако сфатиме дека ни се допаѓаат и почнеме да развиваме емоции кон нив.

Таа го советувала и овој дечко дека иако знае какви чувства буди таа девојка кај него, она што не знае е дали таа негува емоции кон него и дали сочувството му е возвратено. Таа му се обрати со следните зборови за да му објасни каде настанал проблемот и како да го реши:

Работите меѓу вас почнаа да се развиваат пребрзо, пред таа да биде подготвена за тоа, па вашето признание малку ја исплаши, па можно е поради тоа да се огради. Не брзајте, опуштете се, забавувајте се и оставете ги работите да тргнат по својот пат, завши порталот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *