June 21, 2024

Со голема гордост и рекол на мајка си дека сега е независен, а во кавгата што следела и истакнал дека сега сам си заработува и дека Естел повеќе нема право да го контролира и да одредува што ќе прави.

Наместо да ја продолжи кавгата или да го казни момчето, Естел дошла на генијална идеја – таа му напишала кратко писмо на својот син и ги сокрила неговите омилени работи.

Прочитајте го писмото и ќе разберете зошто овие неколку редови станаа вистински хит на Интернет и зошто родителите ширум светот се воодушевени!

„Драг Арон, бидејќи заборави дека имаш само 13 години , а јас твоја мајка, изгледа ти треба малку лекција за независност.

Бидејќи сега ми плесна во лице дека сам заработуваш, мислам дека сега ќе ти биде полесно да ги одкупиш сите работи што ти ги купив во минатото. Ако сакате сопствени светилки, сијалици или пристап до интернет, ќе мора да сносите дел од трошоците:

Изнајмување : 430 $ Струја : 116 $ Интернет : 20 $ Храна : 150 $

Ќе треба да фрлате ѓубре и во понеделник, среда и петок , како и да ја исчистите куќата со правосмукалка. Еднаш неделно ќе ја чистите бањата, ќе си подготвувате храна и ќе го исчистите нередот зад вас.

Ако не успееш, ќе ти наплатам за услугата од 30 долари за секој ден што треба да го направам за вас.
Ако одлучиш дека повеќе сакаш да бидеш мое дете отколку возрасен, независен цимер, можеме да ги договориме условите.

Те сака мама“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *