May 16, 2024

Знаци кои ќе пливаат во ПАРИ во текот на декември: им се насмевнува ненадејниот прилив на пари, а мора да внимаваат да не ТРОШАТ.Ова е финансискиот хороскоп за декември 2022 година.

Овен-Во декември, ретроградниот Марс ќе биде во секстил со Хирон, што малку ќе го успори импулсивниот Овен, но ќе има позитивна улога во управувањето со парите. Најуспешни ќе бидат обмислените и долго планираните набавки. Покрај пожелните набавки, поволен период е за трошење на патувања. Исто така, во овој месец е добро да се посветите на поправки на автомобили и работи во домот. Инвестирајте во вашето здравје, особено во рекреација.

Бик-Венера во Јарец е секстил на Сатурн од 2 декември и може да ги забави финансиските текови за родените во Бик. Ве очекуваат самодоверба и непоколебливост. Сепак, разумното штедење може да ви донесе поголем успех. Во првата половина на декември периодот е поволен за опремување на куќата и купување мебел. Усогласувањето на просторот може да има поволен ефект врз односите.

Близнаци-Декември ќе биде период на смиреност и стабилност за Близнаците, особено во финансиската сфера. Во првата половина од месецот, хороскопот не препорачува носење кардинални одлуки поврзани со пари и големи финансиски трансакции. Од 6 до 10 декември Меркур прави квадрат со Јупитер, што ќе ги отежне големите трансакции на работа. Остатокот од времето Близнаците се осигурани од ризици и одложувања во деловното работење. Најуспешни ќе бидат набавките поврзани со современи технологии.

Рак-Во декември грижите на Ракот за финансиите ќе бидат многу претерани. Во тешки околности, не треба да се губи оптимизмот. Ве очекуваат пријатни новогодишни парични изненадувања. Можна е финансиска поддршка дури и кога вашата ситуација изгледа безнадежна. Два идеални шопинг периоди во декември ќе му помогнат на Ракот да се расположи. Од 5 до 7 декември е најдобро време за купување на апарати и мебел, а од 24 до 29 декември се добри денови за купување облека, накит и новогодишни подароци за најблиските.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *